— Įkvepiančios istorijos —


STALČIŲ TETA

     

              Daiva Bublienė - "Stalo studijos" įkūrėja. Marketingo ir personalo vadybos specialistė visą gyvenimą dirbo darbą susijusį su klientų aptarnavimu. Banke, teniso centre. "Kai dėl didžiulio nuovargio tekdavo imti net pusantro mėnesio trunkančius "nedarbingumo lapelius", pradėjau mąstyti apie tai, kokia malonia veikla man čia užsiėmus", - pasakoja moteris. "Galbūt visa tai atkeliavo dar iš paauglystės laikų, kai labai mėgdavau siuvinėti įvairiausias servetėles. O atėjus 40-mečiui, kai , kaip teigiama, moterims "atsidaro visos čakros", gimė mintis užsiimti visiškai nauja veikla", - apie idėją dirbti sau prisimena Daiva.   


     "Kaip tik buvo mano gimtadienis. Visas parduotuves aplaksčiau, ieškodama man reikalingų stalo servetėlių, dekoro elementų. Taip, savaime, gimė mintis - kaip gerai būtų, kad viską, ko reikia šventiniam stalo dekorui, galėtume rasti vienoje vietoje", - pasakoja savo profesiją kardinaliai nusprendusi pakeisti D.Bublienė. Taip gimė Stalo studija, kurioje rasite visa tai, ko reikia, kad Jūsų šventiškas stalas taptų stilingas, estetiškas ir jaukus. Nes pasak Daivos, stalas - vieta pokalbiams, o studija - pokalbių jaukumo kūrimui...


P.S. Šiaip. Mano trimetis Daivą vadina "stalčių teta" (nuo žodžio "staltiesė").


Laidą apie išsipildžiusią Daivos svajonę galite pamatyti čia

— Sausainių fėja —

Kai sausainius gaila valgyti

    Agnė Kėvišienė. Interjero dizaino specialistė. Ir "VALIO Spalvoti sausainiai" įkūrėja. Nuo studijų laikų besidarbavusi ir architektų biuruose, braižiusi interjero brėžinius ir prie savo darbo stalo. Tačiau susilaukusi antrojo vaikelio, moteris suprato, kad biure ilgų darbo valandų praleisti jau nebegalės. Internete užmačiusi dekoruotus sausainius, sumanė juos išsikepti artėjančioms Kalėdoms. "Niekada neturėjau didelio pomėgio konditerijai, desertams. Bet rankų darbo dekoruoti sausainiai mane užkabino. Užsirašiau į kepimo kursus, tačiau į juos taip ir nebenuėjau su ką tik gimusiu kūdikiu ant rankų. Todėl visų sausainių kepimo ir dekoravimo subtilybių mokiausi pati", - sausainių gaminimo pradžią prisimena Agnė. "Vaikams išėjus į darželius, dar bandžiau grįžti į biurą. Tačiau pavasarį pasaulį apėmęs karantinas sudėliojo viską į savo vietas - mano darbo vietos biure nebeliko, o sausainių užsakymų vis daugėjo", - pasakoja moteris.   

       O kam teko matyti "VALIO Spalvoti sausainiai", tikrai žino, kad juos tikrai būna gaila valgyti. Ar tai būtų krikštynų dovanėlėms skirti meškučiai su nėriniuotom apykaklėm, ar kalėdiniai nerti megztukai ant šventinės eglutės, ar bobų vasaros moliūgai, - į visus juos Agnė sudeda visą savo širdį ir kūrybą, nes nuo mažens jai patiko smulkūs rankdarbiai, apgalvotos dovanos, piešimas ir kruopštumas.

 

Laidą apie Agnės kuriamus šedevrus galite pamatyti čia.